Röviden és tömören: nagy izgatottságból nagy boldogság! 🙂

Kicsit bővebben:

A nemzeti ünnepen rendezték meg a Kolonics György emlékfutást Budapesten a Népszgeten.

Éppen előző nap szigorítottak a rendezvényi szabályokon, és bár maszkban, de mégis megtarthatták az eseményt.
Izgatott voltam, mert az elmúlt időszakban a fizikai állapotom finoman szólva sem volt éppen ideális. Sajnos nem tudtam eleget készülni, és kérdéses volt, hogy a szervezetem hogy bírja majd végig a terhelést. Az időjárás is elég szeszélyesre sikeredett, frontok jöttek-mentek, és a hirtelen beállt enyhe, sőt, kifejezetten jó idő sem igazán ideális futóidő. Ilyen előzmények után az utolsó pillanatban hozott maszkos szabály már csak a hab volt a tortán.

Szóval, az előzmények és a körülmények némi aggodalmaskodásra adhattak okot, azonban a helyszínre érkezve szinte átjárt az esemény és a tömeg energiája, és az érzések átcsaptak egy pozitív izgatottságba. Ugyan elég szürreális látványt nyújtott több száz, sőt bő kétezer maszkos ember, de mindenkin látszott, hogy senkit nem tántorít el semmi, és mindenki futni akar ezen a nemes eseményen.
Nekem egyre csak az járt a fejemben, hogy jótékonysági futó nagykövetként az én futásom halmozottan sérült gyermekek számára járul hozzá egy felejthetetlen mikulás ünnepséghez, ezért mindegy, hogy milyen körülmények között, de teljesítenem kell a távot miattuk.

Jó páran adományoztak már, vagyis fogadtak örökbe kilométert, de ezzel a futással még több helyre juthat el a hír. Szükség is van rá, hiszen a tavalyi ünnepség óta jelentősen megnövekedett az a létszám, akiknek segíteni szeretnénk, ezért a tavalyinál sokkal több adományt kell gyűjtsünk idén ahhoz, hogy egy kicsi lélek se legyen csalódott majd.

Szóval, leginkább ez a tudat adott erőt és energiát, hogy legyűrjem a 11,5 km-t, és lássatok csodát (vagyis talán nem is olyan véletlen), végül gyakorlatilag a legjobb időmet tudtam elérni a versenyen!
Tehát így lett a nagy izgatottságból nagy boldogság, és az év hátralévő futásain is az a célom, hogy minél többen értesüljenek a Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány és a RuNikike jótékonysági futás eseményeiről.

Fogadjatok örökbe tehát minél több kilométert (ezen a linken), hogy ajándékainkkal igazán széles mosolyt csalhassunk a sérült gyermekek arcára.
Segítsetek, hogy segíthessek!